Проф. Александър Чирков: Възможно е един вирус да се направи агресивен за човека

1
По думите на кардиолога е възможно COVID-19 да се използва като оръжие от страна с влошена икономика
По думите на кардиолога е възможно COVID-19 да се използва като оръжие от страна с влошена икономика Видео: bTV

По думите на кардиолога е възможно COVID-19 да се използва като оръжие от страна с влошена икономика

Възможно е по лабораторен път един вирус да се направи агресивен за човека. Това зави в студиото на „Лице в лице“ по bTV кардиологът проф. Александър Чирков. Той посочи, че при влошена стопанска политика, някоя голяма държава може да търси биологично оръжие.

Медикът припомни, че през 1918 г., през Първата световна война, 52 млн. души са почнали от грип, а от военните действия – 21 млн. души. „Как е възможно толкова много научни институти да не могат да разберат какъв е този вирус? Как може един Робърт Кох през 1892 г. да открие туберкулозата?“, попита кардиологът.

Проф. Чирков обясни, че го е било страх да пътува по време на пандемията, но работата му го е изисквала. Той разказа, че европейските медии дават страната ни като пример за малък брой заразени от COVID-19.

„Трябва да се направят нови структури, нови знания трябва да се придобият от българските граждани и медици. Още от първи клас до последния трябва да има часове по здравеопазване. Мисля, че чрез този манипулиран вирус, докато се оправят тези икономики, които са в рецесия – Китай е потънал надолу с главата, Америка започва да потъва също, да не се окаже, че с посредничеството на други страни се е създал такъв вирус, коментира проф. Чирков.

Кардиологът посочи, че пандемията е създала невъобразима паника у хората, която е разделила хората.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари