Продават на търг яке на Майкъл Джексън

0
Певецът го е носил на световното му турне "Bad" през 1987-1990 г.
Певецът го е носил на световното му турне "Bad" през 1987-1990 г.

Черно яке, което Майкъл Джексън носел по време на първото си самостоятелно турне, ще бъде предложено за продажба на търг през ноември и може да намери купувач за 100 000 долара.

От аукционна къща "Джулиънс окшънс" оповестиха, че якето, върху чийто гръб Джако е оставил автографа си със сребрист маркер, е носено от певеца по време на световното му турне "Bad" през 1987-1990 г., пише Ройтерс, цитирана от БТА.

Якето с много ципове и катарами е сред най-известните му сценични облекла заедно с продаденото за 1,8 милиона долара на търг през 2011 г. кожено яке в червено и бяло от музикалния видеоклип на "Thriller".

Вещите на певеца са сред най-колекционираните след внезапната му смърт през 2009 г. в Лос Анджелис на 50-годишна възраст от свръхдоза анестетик, който той приемал като приспивателно.

На търга на 10 ноември в "Хард рок кафе" в Ню Йорк ще бъдат изложени също електрически китари, на които са свирили Боб Дилън, Пол Маккартни, Ерик Клептън и Ди Едж и Боно от U2. Очаква се за всяка от китарите да бъдат платени между 20 000 и 50 000 долара.

Част от приходите от търга ще бъдат предоставени на фондацията "Мюзикеърс", която осигурява на членове на музикалната общност достъп до терапии срещу пристрастяването към наркотици и лекарства, независимо от финансовото им състояние.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари