Продава се Dodge Charger от "Бързи и яростни"

2

Уникалният Dodge Charger, каран от Вин Дизел в знаменитата финална сцена на седмата серия от "Бързи и яростни", ще бъде предложен на търг в столицата на Саудитска Арабия Рияд на 23 ноември.

Автомобилът е построен от Scott Spock Racing и Nelson Racing Engines специално за героя Доминик Торето.

Charger Maximus напомня класическия модел от 1968 г. само външно. Под предния капак е монтиран 9.4-литров Hemi V8 с два турбокомпресора. При работа на състезателно гориво мощността надхвърля 2 250 к.с., но с обикновен бензин 91 е "само" 600 коня, пише Факти.бг.

За да понася подобни натоварвания стандартната каросерия е отстъпила място на поръчково купе, което е с 12.5 см по-широко и с 400% по-устойчиво на усукване. Работата по екстериора на колата е отнела над 3 000 човекочаса работа - боя няма, а за справяне с външните въздействия е нанесено прозрачно покритие.

Ходовата част на Maximus е проектирана и изработена от нулата. Регулируемото окачване има спирална конструкция с индивидуална геометрия. Спирането е поверено на шестбутални апарати.

"Чарджърът" на Доминик Торето има ултрашироки 18-цолови колела. Ускорението до 97 км/ч отнема около 2 секунди, а първата четвърт миля остава зад колата след 8.

Интериорът на униката е тапициран с италианска кожа в ретро стил, подобрена е шумо- и виброизолацията. За озвучаването се грижи аудиосистема SSR, а мултимедията със сензорен екран поддържа Apple CarPlay.

     

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари