Продължава дезинфекцията в Русе

2

Продължава дезинфекцията на всички 280 спирки от градския транспорт в Русе, както и на детските площадки и пейки по централните площади и крайните квартали на града.

Пръскането се извършва от служителите на ОП „Паркстрой - Русе“, които работят активно от понеделник. Директорът на предприятието Красимир Коев заяви готовност за допълнително снабдяване с пръскачки при наличие на още доброволци за извършване на дейностите. „С транспорт и служители ни съдействат и от ОП „Комунални дейности“, каза още той.

В условията на извънредно положение се трудят и от общинското предприятие  „Обществена трапезария“, както и Домашният социален патронаж. Те предоставят храна и допълнителни грижи на нуждаещите се, най-вече възрастни граждани на Русе.

ОП „Общински транспорт Русе“, под чието ръководство попадат всички тролейбусни линии в града, следи непрекъснато за спазването на противоепидемичните мерки в превозните средства. Съвместно с отдел „Транспорт“ на Община Русе те подготвят разписание, което да отговаря на нуждите на русенци, но и да ги предпазва от струпвания в пиковите часове. Графикът се обновява ежедневно и е достъпен за всички на сайта на общината, както и на официалната ѝ страница във Фейсбук.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари