Продължава делото по казуса с анаеробната инсталация в Русе

0
Община Русе обжалва санкция за близо 7 милиона лева
Община Русе обжалва санкция за близо 7 милиона лева Видео: Кис 13

Община Русе обжалва санкция за близо 7 милиона лева

Делото по жалба на Община Русе срещу санкция за близо 7 милиона лева по проекта за изграждане на анаеробна инсталация в Русе продължава на 4 май.

Вещото лице е поискало допълнително време за изготвяне на възложената експертиза, информира телевизия Кис 13.

Санкцията е във връзка със законосъобразността на проведената обществена поръчка за избор на изпълнител. Според правния отдел на Общината, наложената от управляващия орган на програма "Околна среда" финансова корекция е неправомерна.

На първото заседание по делото жалбоподателите отправиха доказателствени искания, свързани с анонимен сигнал от април миналата година. Тогава бе поискано да бъде предоставена и информация за източниците на финансиране по проекта.

На следващото заседание, делото отново беше отложено за събиране на доказателства. Междувременно е постъпила молба от вещото лице с искане делото да се отсрочи поради необходимост от допълнително време за изготвяне на възложената експертиза. Изложени са съображения с оглед обема на материалите.

Следващото заседание по делото за анаеробната инсталация в Административен съд - Русе е насрочено за 4 май.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари