Прочут френски музей с восъчни фигури разкара "Доналд Тръмп"

0
Премахнаха статуята му още преди официалния край на мандата му
Премахнаха статуята му още преди официалния край на мандата му Снимка: Getty Images/Guliver

Премахнаха статуята му още преди официалния край на мандата му

Доналд Тръмп слиза от сцената, включително и в музея "Гревин", историческия парижки музей на восъчните фигури в покрайнините на Париж.

Според информация на "Франс прес", известната парижка институция е решила да премахне статуята на американския президент без дори да изчака официалния край на мандата, в навечерието на инаугурацията на Джо Байдън. Восъчният Тръмп е демонтиран, за да намери място в складовете на музея, помещаващи се на тайно място в парижкото предградие и където намират място хиляди исторически личности и личности от настоящето, които са загубили своята актуалност, съобщава АНСА.

"Ще запазим статуята на Тръмп за известно време. Може би ще имаме възможността да я използваме като чудовище, за да отпразнуваме Хелоуин", шегува се Ив , директор на музея, затворен от октомври заради здравната криза.

Има и такива, които си въздъхват с облекчение, включително от техническа гледна точка. "Тази статуя беше ад", казва един от реставраторите, наети от музея. „Всяка седмица трябваше да поправяме ноздрите, защото посетителите се снимаха, като му бръкнаха в носа", добавя той

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари