Проблемът с хибридната война обсъдиха на дискусия в Русе

1
Организатор на събитието e Екомузея
Организатор на събитието e Екомузея Снимка: Ася Пенчева, БНР

Седмицата на Европа в Русе, която започна на 9 май, завърши с дискусия, в която участници бяха млади хора и украински граждани, които вече два месеца живеят в града.

Организатор на събитието e Екомузея. Там се събраха гимназисти и активни млади хора, имаше представители на офисът на "Европа директно" в Русе и Сдружение "Европейски пространства 21", а специален гост бе Огнян Златев, ръководител на представителството на ЕК в Хърватска. Мотото на дискусията бе "Дунав срещу течението" с модератор Цвета Ненова.

"Европейски пространства 21" участва в тази инициатива, защото откакто ни има ние работим за едно нещо - европейското настояще", каза за БНР Ненова.

Една от темите в дискусията бе хибридната война. Гледната точка на Европа представи Огнян Златев.

"Европейската комисия прави много неща и неслучайно въпросът ви е много актуален. И тези хибридни войни и тяхното значение започна да се усеща не само в Европа, а и в целия свят още преди години".

Случващото се сега в Украйна е още един повод да се замислим в качеството си на европейци дали сме успели за тези 72 години, откакто Робер Шуман полага основите на обединена Европа, да постигнем най-важното - мир на континента. Ще трябват още усилия.

Повече можете да чуете в звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Само да ти отговоря
    Това е един много по-умен от теб човек. Но явно в селската си тъпотия не различаваш жена от мъж. Явно си свикнал само да различаваш нереза от праскинята
  • 1
    1
    Само да попитам:
    А бе, това, вляво на снимката, мъж ли е или жена? Или ... всеки сам си преценя?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари