Пристигнаха тролеите от Швейцария

1
Те са 14 на брой и са втора употреба
Те са 14 на брой и са втора употреба Видео: Русе Медиа

Те са 14 на брой и са втора употреба

14-те тролейбуса втора употреба, които закупи Община Русе, пристигнаха днес на пристанището. Те бяха доставени изцяло с транспорт, осигурен от две русенски фирми. След разтоварването им ще бъдат закарани до депото и в следващите няколко дни след регистрацията им се очаква първите превозни средства да тръгнат по русенските улици.

Тролеите пристигат от Швейцария, където са били на депо в град Орб. „Логистиката беше организирана от нас, с наши камиони, до град Пасау и оттам с ро-ро транспорт до град Русе. Преценихме, че това е най-добрият вариант от икономическа гледна точка, тъй като по реката се спестяват значително средства, позволява се да се возят по-големи лотове, а и по същия начин преди няколко години докарахме предходните тролеи за Община Русе“, сподели пред Русе Медиа мениджърът на „Холеман“ Младен Ганчев.

По река Дунав транспортните средства бяха докарани с кораб на компанията „Донау Стар“. Ниското ниво на реката създава проблеми за превозвачите, тъй като фарватерът се мени постоянно. „И сега имаше проблеми при Свищов с малкото газене, с този праг, който от две години не е бил почистван, независимо от намеренията на различни институции. Вчера ние с нашия кораб „Джъмбо“ минахме около обед, а следобед е заседнал един кораб и фарватерът е бил затворен. Винаги може да се случи нещо, което спира корабоплаването по реката, и това води до загуби за всички. Трябва да се полагат периодични мерки за почистване на реката, на фарватера, за да бъде осигурено целогодишното пътуване“, коментира управителят на „Донау Стар“ Веселин Рубчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари