Пристигнаха новите дози ваксини в Русе

2
След час започва ваксинирането на медиците на първа линия
След час започва ваксинирането на медиците на първа линия

След час започва ваксинирането на медиците на първа линия

Днес около 13.15 часа при засилени мерки за сигурност от Велико Търново в Русе пристигнаха 68 флакона от ваксината срещу COVID-19. Те бяха докарани от автомобил на Регионалната здравна инспекция, придружаван от полицейски ескорт, като всичко необходимо относно ненарушаването на хладилната верига също беше спазено. Ваксините, които ще стигнат за общо 340 лекари, медицински сестри, санитари и друг здравен персонал на първа линия, бяха посрещнати лично от директора на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова.

Създадена е необходимата организация и след по-малко от час ще започне поставянето на ваксините в Университетска болница „Медика Русе“. То ще се провежда в изнесен кабинет на лечебното заведение пред ДКЦ 2. Днес от 15.00 ч. представителите на медиите също ще могат да си зададат въпросите на място. В останалите три болници от областта, където са обособени имунизационни кабинети за поставяне на ваксината срещу COVID-19, ваксинацията ще започне утре. Това са Университетска болница „Канев“, Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, както и многопроилната болница в Бяла „Юлия Вревска“.

Другата седмица ще в Русе ще пристигнат още 9 флакона с ваксината на Phizer-BioNTech, като те ще стигнат за 45 души. Така с тези два транша ще бъдат ваксинирани общо 385 медици. Припомняме, че при предходния транш на 28 декември пристигнаха 40 флакона за общо 200 медици на първа линия, като всички те получиха първата доза от ваксината в рамките само на три дни. Това означава, че в рамките на само три седмици и половина от 28-и декември до края на другата ще бъдат ваксинирани 585 медици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари