Приложението за свободни болнични легла в Русе не върши работа

1
Информацията не винаги е актуална
Информацията не винаги е актуална Видео: NOVA

Приложение показва на спешните медици в област Русе в кои болници има свободни легла за лечение на пациенти с COVID-19.

Дигиталната система е една от първите въведени в страната, като идеята е да се спести ценно време на спешните медици при избор на болница. На практика се оказва обаче, че свободни легла няма. 

В момента приложението показва, че в УМБАЛ „Канев“ има свободни легла и също така болница „Юлия Вревска“ в Бяла и онкодиспансера, където са си направили COVID-отделение”, каза д-р Иванка Маринова,  директор на ЦСМП - Русе, предава NOVA. 

Реално  се оказва, че до пристигането на линейката в съответната болница места за прием на пациенти вече няма.

Системата е направена за улеснение, но в повечето случаи информацията не е актуална и не върши достатъчно работа”, обясни Маринова.

Електронната система функционира денонощно. Приложението е разработено и е предоставено напълно безвъзмездно от софтуерния инженер Владислав Симчев. Казва, че работата с него е бърза и лесна.

Няколко секунди са необходими от страна на администратори в петте болници да въведат информацията, така че спешните медици да се ориентират в ситуацията. Въпреки това често екипите на Бърза помощ и техните пациенти се оказват чакащи ред пред спешните отделения на някоя от болниците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари