"Приказно камионче" зарадва малчуганите в Русе

2

"Приказно камионче" озвучи с детски песни и приказки централната пешеходна улица в Русе за Деня на детето - 1 юни.

Децата можеха да видят и любими приказни герои - сред тях Червената шапчица и Пипи Дългото чорапче, в които се бяха превъплътили русенски актьори. Началото бе поставено в Парка на младежта. След това камиончето спря в центъра на града, а крайната му спирка беше площад "Александър Батенберг". Децата слушаха приказки, снимаха се с приказните герои и получиха балони като подарък.

Организатори на "Приказното камионче" са община Русе и Общинският детски център за култура и изкуство. То е по идея и с участието на актрисата от Русенския театър Евгения Явашева.

Заместник-кметът по хуманитарни дейности на Русе Енчо Енчев обясни, че идеята за мобилността на събитието е да се ограничи струпването на много хора на едно място и да се осигури спазването на препоръчаните противоепидемични мерки.

"На всички малки русенчета желая здраве, безгрижно детство и добри приятели!", заяви кметът на Община Русе Пенчо Милков.

Програмата за Деня на детето продължава в ранния следобед с инициативата "Палитра от детски усмивки" на общинската фондация "Русе - град на свободния дух". Пред Доходното здание ще бъдат връчени грамоти и подаръци на деца от основни училища, които имат отлични резултати в учебния процес и награди от различни инициативи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари