Приеха да се изплаща отстъпка от 25 стотинки на литър гориво

1
Това е една от най-очакваните антиинфлационни мерки
Това е една от най-очакваните антиинфлационни мерки

Това е една от най-очакваните антиинфлационни мерки

Депутатите от комисията по бюджет и финанси приеха отстъпката за горивата от 25 стотинки за литър. Това стана с второто гласуване на актуализацията на държавния бюджет.

В контекста на дебатите бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Делян Добрев оцени мярката за горивата като недостатъчна и зле таргетирана, Това, което трябвало да се направи, по думите му, ако правителството не може да се овладее цената на горивата, помощта за горивата да се таргетира по-добре и да се даде размер, който да е по-добър за хората.

Според него повечето средства от помощта за горивата ще отидат за ненуждаещите се хора, отколкото за нуждаещите се.

Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната" заяви, че бензиностанции, които са на самообслужване също могат да влязат в програмата за отстъпка за горивата от 25 стотинки за литър.

"Това е една от най-очакваните антиинфлационни мерки и е необходима. Ако излезем на улицата от жълтите павета и спрем да си говорим с хората, по-голяма част от тях ще искат да я има и да влезе още от утре в действие", смята Сабрутев, цитиран от News.bg.

"Дали мярката е таргетирана, на Сабрутев му се иска тя да е по-таргетирана. За съжаление техническата ни обезпеченост е като на Европа от 19 век - няма електронно правителство и възможност да се види кой е реално клиентът, какви са неговите доходи, каква кола кара", обясни депутатът от ПП.

"Според него мярката е недостатъчна и ако можеше държавата да си позволи отстъпки от 1 лев", лично Сабрутев би я подкрепил.

Вицепремиерът и финансов министър в оставка Асен Василев е съгласен с критиките за таргетирането и ако ГЕРБ направили електронната идентификация през 2016 г., щяло да може да се таргетира. Василев уточни, че веднага ще се съгласи с ГЕРБ, ако се аргументират как една бензиностанция може да следи кой е клиентът, каква кола кара и какви са неговите доходи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари