Президентът на ФИФА изпрати благодарствено писмо до Боби Михайлов

0
Междувременно премиерът Бойко Борисов коментира въвеждането на системата ВАР
Междувременно премиерът Бойко Борисов коментира въвеждането на системата ВАР Снимка: БГНЕС

Междувременно премиерът Бойко Борисов коментира въвеждането на системата ВАР.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино изпрати специално благодарствено писмо до Борислав Михайлов, с което подчертава огромния му принос за развитието на футбола на локално и международно равнище, предаде Gong.bg. Ето и пълния текст на обръщението, получено в централата на БФС:

„Скъпи Борислав,

След решението ти да подадеш оставка от позицията си на президент на Българския футболен съюз през октомври, бих искал да ти благодаря от името на международната футболна общност за всеотдайната работа и множеството проекти, които осъществи начело на БФС последните 14 години.

Чрез всички свои действия и резултатите от тях, ти успя да съществено да допринесеш за развитието на нашия спорт и за популяризирането на футбола в страната си, в Европа и в целия свят.

Заради всичко това държа отново да ти благодаря за изключителната отдаденост към любимия ни спорт. Желая ти всичко най-добро занапред и нямам търпение скоро отново да се срещнем.

Искрено твой,
Джани Инфантино“

Междувременно премиерът Бойко Борисов коментира въвеждането на системата ВАР. „Държавата е на всички хора. Въпросът е дали българските данъкоплатци искат да дадат пари за слагане на системата ВАР по българските стадиони". Това коментира премиерът Бойко Борисов по повод искането на собственика на „Лудогорец” Кирил Домусчиев системата за видеоповторения да бъде изградена с държавна помощ.

Домусчиев лансира идеята си, след като отборът му направи равенство 1:1 с „Черно море”, а от ръководството на "орлите" протестираха заради отсъжданията на рефера Георги Кабаков. След заседанието на Изпълкома на БФС стана ясно, че ще бъде създадена комисия с членове Кирил Домусчиев, собственикът на Славия Венцеслав Стефанов и вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев, която ще търси най-бързия начин за въвеждане на ВАР.

Предложението на Домусчиев е проектът да се финансира поне частично с пари от Министерството на младежта и спорта, тъй като голяма част от по-малките клубове няма да могат да си позволят изграждането на системата.

Системата за Видео асистент рефер (ВАР) бе въведена във всички големи европейски първенства в последните години, както и в Шампионската лига. ВАР бе използван със завиден успех по време на Световното първенство в Русия миналото лято, където системата участваше във взимането на някои ключови решения, включително и във финала между Франция и Хърватия. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари