През новата седмица ни очакват ежедневни превалявания с гръмотевици и градушки

0
Времето ще остане хладно и нестабилно
Времето ще остане хладно и нестабилно

През следващите няколко дни ще има и слънчеви часове, но преваляванията ще бъдат почти ежедневни

Днес облачността ще бъде променлива. На места в централните и източни части на страната ще има краткотрайни превалявания, по-съществени в късните следобедни часове над Североизточна България. Максималните температури ще достигнат 17 до 22 градуса - стойности, малко по-ниски от нормалните за това време на месеца.

Ще духа слаб вятър от северозапад, в западната част на Дунавската равнина около обяд - до умерен и временно силен.

През нощта облачността над по-голямата част от страната ще бъде променлива, до незначителна. Изключение ще бъдат източните райони, където около полунощ ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания, които на места по Северното Черноморие и Добруджа ще бъдат интензивни. В Горнотракийската низина и Дунавската равнина ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

Минималните температури утре сутрин ще са по-ниски от обичайното за края на месец май и ще бъдат от около 4 до 8-9 градуса.

Утре през деня облачността над по-голямата част от страната ще бъде незначителна. Ще остане почти без валежи, освен на отделни места в планините и по Черноморието. Ще бъде хладно, с максимални температури от 17 до 22, 23 градуса. В Западна България ще духа слаб западен вятър, а в източните райони - слаб, от север.

След кратката пауза утре, преваляванията ще се завърнат в неделя с нова сила. В западните и централни части на страната ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и там на много места ще има гръмотевични бури и интензивни валежи. По-слаби ще са явленията в източните райони. Температурите сутрин ще са от 5 до 10 градуса, а след обяд ще са от около 15-17 градуса на запад до 23, 24 в източните райони, където ще има повече слънчеви часове.

В планините няма да бъде много подходящо за туризъм. В събота ще има значителна облачност, ще бъде хладно и ветровито с максимални температури на 1200 метра надморска височина около 10 градуса. Ще остане почти без валежи. В неделния ден, освен че ще остане хладно, ще превалява и дъжд.

В понеделник ще остане нестабилно, с превалявания и гръмотевици около и след обяд над цялата страна. Минималните стойности ще са без промяна, от 5 до 10 градуса, а дневните - ниски за края на май месец, от 17 до 22 градуса.

Нестабилно, с ежедневни превалявания с гръмотевици и локални градушки, ще остане времето през повечето дни на следващата седмица.

Все пак, през втората и половина температурите ще се повишават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари