Пресъхнало речно корито разкри динозавърски стъпки на 113 милиона години

2

Динозавърски стъпки на около 113 милиона години са появиха на дъното на речно корито, което заради сушата и горещините пресъхна

Случаят е от парк „Долината на динозаврите“ в Тексас.

Повечето стъпки, които открихме, са по дължина на реката в парка. Те са на акрокантозавър. Възрастните екземпляри за тежали близо седем тона и са били с височина над 4 метра“, обяснява говорител на парка пред Си Ен Ен, предава bTV.

Интензивните жеги накараха реката в парка да пресъхне напълно на места и по този начин бяха разкрити стъпките. Повече от 60% от Тексас страдат от сушата през последните две седмици. При нормални метеорологични условия динозавърските стъпки са под водата и са запълнени със седименти, което ги прави почти невидими за изследователите.

Очаква се стъпките да изчезнат съвсем скоро, тъй като прогнозата показва дъждове в този район на Тексас.

Динозавърските стъпки са само част от откритията, които бяха направени заради пресушаването на различни водни резервоари. Останките на пет души бяха открити в езерото Мийд в Юта през последните месеци, след като резервоарът пресъхна до 27% от пълния си капацитет.

В Сърбия от Дунава изникнаха потънали германски военни кораби от Втората световна война, а в Испания се появи истински Стоунхендж.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари