Препродадоха гробищния парцел на възрастна русенка

4
Гробът на 80-годишна Веска Анева е продаден на ромска фамилия
Гробът на 80-годишна Веска Анева е продаден на ромска фамилия

Препродават ли се гробищни парцели в Русе и как се случва това? Заплашени ли са нервите и дори животът на възрастни хора, делили от залъка си, за да скътат пари за последния си дом, а в един момент се оказва, че на тяхното място вече е погребан друг човек?!

Точно за подобен скандал с парцел за гроб алармира БРЯГНЮЗ Вежен Методиев, син на потърпевшата от подобна схема 80-годишна Веска Анева. „Всяка година майка ни водеше на гробището в „Чародейка“ да ни покаже парцела и казваше: „Тук ще ме погребете. Малко е шумно…“, разказа възмутеният син.

Парцелът е купен още през 2000 г. и възрастната жена чинно плащала всяка година таксите. През 2015 г. гробното място е откупено за още 15 години - до 2030 г., става ясно и от квитанцията, която Методиев предостави на редакцията ни. На гърба ѝ бабата е написала собственоръчно „Платено на 28 август 2015 г., плащането е за 15 години, 15 години няма да се плаща за гроба.“

Документ има, написано е черно на бяло, парите са платени, бабата емоционално е успокоена, че нейното място, там на гробищата, я чака. Когато ѝ дойде редът. Затова и ударът бил жесток, когато при поредното си посещение на гробищата майката и близките ѝ установяват, че… в парцела има погребан друг човек! „Аз нямам вече и гроб“, въздъхнала съкрушена Веска Анева пред децата си, като видяла какво се е случило. „Гробът е продаден на известна ромска фамилия в Русе. Носят се слухове за корупция при продажбата на местата в гробищния парк“, отсече Вежен Методиев. „Аз майка ще я погреба и с тях, и без тях, но не мога да оставя нещата така, подобни случаи повече не трябва да има“, отсича загриженият син, ядосан на порядките и поведението на хора, получили малко власт от служебното си положение.

Работодател на въпросния директор на Гробищен паркЧародейка“ Юлиян Димитров е Община Русе, като негов пряк началник е Антоанета Русева, директор на Обреден дом - Русе. Тя е на поста от месец юни тази година и този фрапантен и грозен случай за нея е заварено положение. По повод повторната продажба на парцел I – 3- 3-2, извършена от Димитров и служителката, Русева изпрати писмен отговор до медията ни, който гласи: „Относно подадения сигнал от г-н Вежен Методиев за гробищен парцел, закупен от майка му, платен до 2030 г. и оказал се продаден на друг човек, Ви уведомяваме, че управителят на гробищния парк и служителите са дали обяснения, които не са задоволителни. Единственото наказание, което може да бъде наложено, е дисциплинарно наказание, което ще влезе в сила след издаване на съответната заповед. Извиняваме се за създаденото неудобство и Ви уверяваме, че семейството на г-н Методиев ще бъде компенсирано с друго гробно място в същия гробищен парк.

А обясненията на двамата общински служители наистина са меко казано абсурдни. Служителката се оправдала, че шефът ѝ Юлиян Димитров я бил накарал да направи препродажбата на парцела, от своя страна Димитров пък казал, че не може да обясни как се е случило това.

Наказанието на Димитров, тъй като има предходно, сега ще бъде предупреждение за уволнение, а на служителката - „забележка“, каза Русева.

Методиев е завел дело в съда срещу Общината, защото смята, че компенсацията няма да реши моралния и етичен казус, пред който са били поставени той и семейството му. Ситуация, в която може да изпадне всъщност всеки от нас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари