Премиерът на Австралия за казуса "Джокович": Поздравления за съда!

1
Джокович беше качен на първия самолет за Дубай
Джокович беше качен на първия самолет за Дубай Снимка: EPA/БГНЕС

Министър-председателят на Австралия Скот Морисън коментира депортацията на световния номер 1 в тениса Новак Джокович.

По-рано през деня (16 януари) тричленен съдебен състав на Федералния съд не уважи жалбата на сърбина срещу отмяната на визата му. Тя беше предприета от министъра по емиграционните въпроси в страната Алекс Хоук.

Джокович заяви, че няма да обжалва и беше качен на първия самолет за Дубай - мястото, на което се прекачи преди на 6 януари да пристигне в Австралия.

"Прекратяването на визата беше предприето заради здравето, безопасността и интересите на обществото. Това беше от обществен интерес. Приветствам решението да запазим границите и австралийците. Както казах в петък, нашите жители направиха много жертви по време на пандемията и очакват след тях да се чувстват в безопасност. По време на пандемията записахме едни от най-ниските данни в света за смъртност,най-високите в икономиката и при ваксинациите. Стабилните граници са от основна важност за живота в Австралия, който се осланя на законови правила", коментира Морисън след решението, предава bTV.

"Правителството ни винаги е разбирало това и винаги е било готово да брани неприкосновеността на границите си. Благодаря на съда за тяхното постоянно внимание и търпение, както и на всички, който участваха в разрешаването на този случай. А сега е време за Откритото първенство на Австралия. Нека се насладим на тениса през лятото", добави той.

За първи път от 2009 г. насам световният номер 1 няма да участва в турнир от Големия шлем. Тогава Рафаел Надал пропусна "Уимбълдън" заради контузия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари