Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Премахнаха още една пешеходна пътека в Русе

4

Искам да изразя огромното си възмущение и недоволство от взетото решение за премахване на пешеходната пътека и поставеното заграждение на улиците „Атанас Буров“ и бул. „Скобелев“.

Тази пешеходна пътека е изключително натоварена. По нея на ден минават стотици хора. Премахването и създава предпоставки за ПТП и се увеличава риска за блъснати пешеходци. Въпреки премахнатата маркировка и загражденията ежедневно от там пресичат много, много хора, дори и майки с деца. Ако не беше необходима, това нямаше да се случва!

УлицаАтанас Буров“ се ползва от всички живущи от района на „Първо РПУ“ до самия център. Това е голяма и използвана от хиляди хора улица. Пешеходната се ползва от учениците на МГ „Баба Тонка“ и от техните родители. Тя е от изключителна важност и за живущите в непосредствена близост до нея зона. Чрез нея те имат достъп до местата от които пазаруват всекидневно храна и хранителни продукти - „Американско пазарче“, магазини за хранителни стоки и др.

Тук става въпрос за хора от всякаква възраст – трудно подвижни хора в напреднала възраст, майки с малки деца и детски колички и др.

Автор: Теодор Колев
(Автор: Теодор Колев - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари