Преименуваха „АстраЗенека“ на „Ваксзеврия“

0
Европейският регулатор не съобщава причината за промяна на името, но това се случва на фона на редица съобщения през последния месец от различни държави за усложнения при хора, получили ваксината на „АстраЗенека“
Европейският регулатор не съобщава причината за промяна на името, но това се случва на фона на редица съобщения през последния месец от различни държави за усложнения при хора, получили ваксината на „АстраЗенека“ Снимка: БГНЕС / Архив

Съставът няма да бъде променен, но етикетите ще бъдат сменени

Ваксината срещу COVID-19 на англо-шведската компания „АстраЗенека“ е преименувана на „Ваксзеврия“ (Vaxzevria). Това става ясно от документи за препарата, качени на уебсайта на Европейската агенция по лекарствата (EMA), предаде bTV.

Европейският регулатор не съобщава причината за промяна на името, но това се случва на фона на редица съобщения през последния месец от различни държави за усложнения при хора, получили ваксината на „АстраЗенека“.

Днес Шведската агенция за медицински продукти посочи, че смяната на именото няма доведе до промяна в състава или действието, но специалистите по ваксинация трябва да са наясно, защото информацията за продукта, етикетирането и опаковането може да изглеждат различно.

Шведските здравни власти уточняват, че подобно преименуване е позволено, като ЕМА са одобрили промяната на 25 март. Уточняват, че по този начин продуктът ще може да се отличава, като старото име също ще остане в употреба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари