Предварително замислено ли е убийството в метрото?

0
Психологът проф. Калин Гайдаров вижда два възможни варианта
Психологът проф. Калин Гайдаров вижда два възможни варианта Видео: bTV

"Хората имат различен дневен ред. Има хора, които си създават някакво тяхно пространство и вътре инвестират всичко, което имат като преживяване. Инцидентът със стрелбата в метростанция „Летище“ ни показва колко е важно включването на индивида в обществените отношения е важно и за психологическия баланс". Това обясни проф. Калин Гайдаров, бивш директор на Института по психология към МВР.

Аз смятам, че тука има два възможни варианта – история на конфликта на отношенията и съдбовно решение за приключване на сметките с живота. Въпросът не е на инцидентна база, а има предистория. Това престъпление в метрото говори за сериозните мащаби на преживяванията“, заяви той.

Смята, че това е тежко престъпление. Проф. Гайдаров отбеляза, че може да се търси и символика в това, че убийството е станало в метрото - публичната среда привлича.

Вероятно в тяхното объркано създание е да остане някаква следа от това, което се е случило“, каза още той.

Пред bTV психологът бе категоричен, че охранителите, за какъвто има данни, че е починалият мъж в метрото, не трябва да носят оръжието си извън работното си място.

Човекът предварително е замислял подобно действие, за да вземе и носи оръжието си“, предполага проф. Гайдаров.

Припомняме ви, че малко преди 14:30 ч. вчера мъж стреля по жена в метростанция "Летище София", а след това простреля и себе си. Нападателят загина, а жертвата бе хоспитализирана в тежко състояние. Най-вероятната причина за кървавия инцидент е любовна драма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари