Предупредиха за опасна бебешка гризалка, продавана в Amazon

0

Изтеглят продукта от пазара след възникнал фатален инцидент във Великобритания

В Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) е постъпила нотификация чрез системата на Общността за бърз обмен на информация „RAPEX“, за опасен продукт-детска играчка гризалка за бебета (Mushroom Teether Toys for Newborn Babies), която се продава в Аmаzоn с баркод: ASINs: В09Н2RH1QT В09JWL234Н В09Н2SBX.

Нотификацията е получена от Надзорния орган в Люксембург, чрез Комисия за защита на потребителите (КЗП), които са контактна точка за България със система RAPEX към ЕК.

След възникнал фатален инцидент във Великобритания, от надзорните органи на държавите членки са предприети мерки за изтегляне на продукта от пазара. Детската гризалка се разпространява в сайт за електронна търговия Amazon.eu, и крие риск от задушаване (главата под формата на гъба на залъгалката може да се преобърне, създавайки много плътно засмукване).

Търговецът Amazon.eu е свалил продуктите от платформата и не са налични за продажба. Изпратено е и съобщение на всички клиенти което гласи следното:

AMAZON публикува известие за изтегляне за продукта по-долу, който сте закупили от Amazon.со.uk поради следния риск:

"Задушаване. Моля, не използвайте продукта. Ако сте купили този артикул за другиго, споделете този имейл с него. Възстановяване на цената за покупката се осъществява по оригиналния метод на плащане, използван за заплащане на този артикул.“ Може да последва допълнителна информация относно идентични гризалки с формата на гъба за зъби, продавани чрез платформата на Amazon или на други онлайн платформи“.

Продуктът е изтеглен от крайните потребители и не се предлага за продажба на сайта на Amazon.com.

Не използвайте продукта и се уверете, че е недостъпен за деца!!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари