Предстои рязка промяна на времето

0
През новата седмица ни очаква захлаждане и валежи от дъжд
През новата седмица ни очаква захлаждане и валежи от дъжд

В понеделник ще е предимно слънчево и малко по-топло, но ще започне увеличение на облачността, средна и висока.

През нощта срещу вторник вятърът ще се ориентира от югозапад, ще бъде слаб до умерен и температурите сутринта ще достигат на места 10°-11°. През деня облачността ще се вплътни и след обяд и през нощта срещу сряда от северозапад на югоизток на места ще превали. След обяд вятърът ще стане северозападен, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух.

През нощта със застудяването на отделни места по високите полета на Западна България, Предбалкана и в североизточните райони, за кратко дъждът ще се примесва със сняг, преди валежите да спрат. В сряда ще е сравнително студено. Вятърът ще отслабне, ще бъде от север-северозапад. Облачността ще е променлива, по-често значителна, без съществени валежи.

В четвъртък над Западна България облачността ще намалее до слънчево време. Сутринта температурите ще са близки до нулата, на места и отрицателни, през деня ще започне затопляне. Над източната половина от страната през по-голямата част от деня облачността ще е все още значителна, към вечерта и там ще намалее. В петък ще бъде предимно слънчево. Повишението на температурите ще продължи. В събота по-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, вятърът там ще се ориентира от североизток.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари