Предстои ремонт на деформирания асфалт по "Дунав мост"

1
Дейностите ще предшестват големия основен ремонт, който се очаква да започне през 2022 г.
Дейностите ще предшестват големия основен ремонт, който се очаква да започне през 2022 г. Видео: Русе Медиа

Частичен ремонт на Дунав мост при Русе ще бъде направен преди началото на зимата заради деформирания асфалт

Това съобщи областният управител Борислав Българинов. Дейностите ще предшестват големия основен ремонт, който се очаква да започне през 2022 г.

Българинов припомни, че от 1954 г., когато е построен Дунав мост, не е правен основен ремонт от българска страна. За разлика от румънците, които преди четири години обновиха изцяло съоръжението в тяхната част. Последната голяма рехабилитация на българския участък беше извършена през 2011 г. с отпуснатите от Агенция „Пътна инфраструктура“ 1, 7 млн.лв. Тогава се положи нова асфалтова настилка, направи се хидроизолация, обновиха се осветлението и пътните знаци и се ремонтираха парапетите.

Поради това, че настъпва зимния сезон и има много изкривявания на самата настилка, очакваме всеки момент да пристигнат средства, за да може да се започне междинен ремонт междинен. Целта е да може да се оправи асфалтът за зимата“, каза пред Русе Медиа областният управител. От АПИ ще осигурят 150 000-180 000 лв.

Колкото до основният ремонт, при него ще има подмяна на бетоните панели от българска страна на моста, както бе направено в румънската част на конструкцията. „В момента е избран проектант, той започва проектиране и догодина започва основният ремонт на Дунав мост. Ще се подменят плочите, които са отдолу, защото в момента част от тях са напукани. АПИ е направила всичко възможно да се задържи положението и в момента не е толкова критично“, обясни още Българинов.

През тази зима поддръжката на Дунав мост ще бъде ангажимент на българската страна. Почистването на граничния пункт и мостовото съоръжение вече са осигурени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари