Предстои източване на горивото от авариралите цистерни

0

И след това тяхното връщане на релсовия път в междугарието Ветово - Сеново

Предстои източване на горивото от авариралите цистерни и след това тяхното връщане на релсовия път в междугарието Ветово-Сеново. Това съобщиха от Областната администрация.

Областният управител на област Русе Галин Григоров и неговият заместник Валентин Колев се запознаха на място със ситуацията и работата на специализираните екипи в междугарието Ветово-Сеново.

Припомняме, че там тази сутрин малко след 01.00 ч. са дерайлирали четири вагона – 5-и, 6-и, 7-и и 8-и (цистерни с гориво) от товарен влак на частен товарен превозвач. Композицията се е състояла от 28 вагона и се е движила по направление гара Русе разпределителна – Белозем. Причините за инцидента се изясняват. Взрив и пожар не е имало. Пострадали хора също няма. Районът е отцепен от Гражданска защита, като на място пристигна и лично главен комисар Николай Николов. Аварийни екипи на пожарната и НКЖИ продължават да бъдат на терен.

Разрушен е повече от 2 км железен път. Поради тази причина движението в споменатия участък е временно преустановено. Обмислят се възможности за извозване на автобуси на пътниците, пътуващи между Русе и Варна.

Предстои източване на горивото от авариралите цистерни и след това тяхното връщане на релсовия път. Ръководството на Областна администрация Русе отчита, че е създадена необходимата организация и взаимодействие между институциите, така че във възможно най-кратки срокове да се реши проблемът. На този етап е още рано да се каже колко време ще отнеме ремонтът на повреденото ж.п. трасе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари