Представяне на книга за културното наследство на арменците в България

0

В петък, 06 юли, от 18:00 часа в Историческия музей ще започне представянето на книгата „Опазване и съхраняване на културното наследство на арменците в България: актуално състояние и проблеми“.

Автор на монографията е д-р Надя Владимирова. Организатори на събитието са Издателство „Авангард принт“ и Регионален исторически музейРусе.

Монографията е разработена въз основа на успешно защитен дисертационен труд от автора в Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) – София през 2015 г. Книгата стъпва на теренно изследване, проведено в продължение на четири години и обхванало осем български града с арменска общност -  София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Шумен, Хасково и Пазарджик и един град в чужбина - Рим, Италия. Трудът се фокусира върху актуалното състояние на общността, културното наследство и проблемите на неговото опазване и съхраняване. 

Д-р Надя Владимирова е възпитаник на Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ). От 2013 г. Надя Владимирова работи като експерт в Отдел „Държавен архив” – София.

Книгата се издава с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Фондация „Калуст Гулбенкян“ (Португалия).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари