Представители на Агенция "Мюзик хол" идват в Русенската опера

0
Ще водят разговори за предстоящото турне на русенския оперен театър
Ще водят разговори за предстоящото турне на русенския оперен театър

През тези почивни дни в Държавна опера Русе очакват представители на една от най-големите световни агенции - "Мюзик хол", за разговори за предстоящо турне.

Това съобщи на пресконференция директорът на русенския оперен театър Иван Кюркчиев.

Той подчерта, че чуждестранни агенции са забелязали новите постановки на русенската опера и са очаровани. В Русе са подготвени с два различни подхода поставките на Верди "Набуко" с Марио ди Карло и "Аида" с Марко Катена. 

В този контекс предстои голямо турне на целия състав на оперния театър в Брюксел, Антверпен, Амстердам, коментира директорът. Ще има и държавно турне под егидата на Министерството на културата. Освен това ще има и турне на оперния балет с оркестър в Белгия и Холандия. 

По думите на Иван Кюркчиев така се осъществява една от неговите цели - да дойдат дни, когато трудът на русенските артисти ще се възнагради подобаващо и в чужбина.

Директорът благодари на всички свои колеги в русенската опера и похвали работата на ателиетата - художници, подготовка на костюми и други. Той оцени, че постановките "Човекът от Ла Манча" и "Луд гидия" вече са донесли голям успех на месната и софийската сцени и предстоят да се представят и в страната. 

В края на тази година предстои честване на 70-годишния юбилей на Държавна филхармония Русе със Симфония 7 на Брюкнер с диригент Йордан Камджалов. Тази програма ще гостува тогава и във Варна, и в София. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари