Предложния за бюджет на Община Русе за 2020 година

1

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА БЮДЖЕТ 2020 г.

Като гражданин и член на местната общност на 23.08.2019 г. с писмо вх. № 94М-2404-1 направих две предложения за включване на дейности в проекта за БЮДЖЕТ 2020 г. на Община Русе.

Да се предвидят средства за покриването, укрепването и реставрацията на сградата – паметник на културата от местно значение, Застрахователно дружество „България“, известна сред русенци още като сградата на Старата полиция.

Мажоритарен собственик на тази сграда е Община Русе. Тя е без покрив от над  20 г. Основите й са подложени на директно въздействие от различни видове валежи, а по нейните стени растат многогодишни храсти и дървета. Всичко това разрушава този паметник на културата и е въпрос на време неговото самосрутване.

Не са изпълнени множеството предписания на Инспектората за паметниците на културата към Министерството на културата!

ПРЕДЛОЖЕНИЕ:  Да се предвидят в разходната част на Бюджет 2020 г. 990 000 лв. за покриване на сградата, за укрепването й и започването на нейната реставрация, с цел запазване за бъдещите поколения на този паметник на културата. 

- Да се предвидят достатъчно средства за БЕЗПЛАТНО пътуване на ученици и пенсионери.

В Община Русе има много ученици, чиито семейства живеят с доходи на лице от домакинството под официалната линия на бедност в България. Това затруднява учащите се да посещават редовно учебните занятия и задълбочава демографската и образователната криза в Русе.

Аналогичен е проблемът и с пенсионерите с пенсии под линията на бедност, за които също е невъзможно да получават качествени здравни и социални услуги.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ:  Да се предвидят в разходната част на Бюджет 2020 г. 1 660 000 лв. за безплатни карти на пенсионери и ученици с доходи под линията на бедност в България.

МАРИЯН ДИМИТРОВ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари