Предложение: Да се орежат секциите в чужбина

1
Да се гласува само в мисиите ни зад граница
Да се гласува само в мисиите ни зад граница Видео: bTV

Нов скандал се задава в парламента - партиите предлагат орязване на секциите в чужбина.

Според тях, трябва да се гласува само в мисиите ни зад граница.

73-годишният Абдурахим Исмаил от Широко поле е с два паспорта и две къщи - едната в селото, другата в Гебзе. Двойното гражданство дава право на мъжа да гласува и в Турция, и в България. Казва, че дори и в момента местата за гласуване там не стигат.

"Много народ има, много. Някой от нашите хора, деца имат, имат грижи. Излязоха от опашката и не можаха да гласуват", спомня си той за последните избори, предава bTV.

От НФСБ са категорични, че в Турция местата за гласуване трябва да са шест - колкото са дипломатическите и консулски представителства в южната ни съседка. Тези 35 трябва да бъдат намалени, защото от тях продължават да влизат гласове на хора, които нямат нищо общо с България, обяви лидерът на НФСБ – Валери Симеонов.

От ДПС нарекоха това ограничаване правата на българските граждани. "С уседналостта ние и без това им забранихме да гласуват, а така се налага да чакат с часове", смята Халил Летифов – депутат от ДПС. Според ГЕРБ регулацията в момента е добра и не трябва да се пипа. Според Александър Ненков хората, които живеят извън България, имат очакване да могат да упражнят своя вот.

А от БСП са категорични, че моментът не е подходящ. "Да не отваряме този дебат часове преди изборния ден, както винаги става и винаги е със задни мотиви, да не се заблуждаваме", заяви Крум Зарков от БСП. Каквито и промени да планират партиите, те ще трябва да изчакат местните избори на 27 октомври да минат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари