Предлагат нов вид безплатни карти за децата в русенския градски транспорт

0
Предложението на „Демократична България-Обединение“ е картите да бъдат с валидност 7 години и да се издават заедно с акта за раждане на детето
Предложението на „Демократична България-Обединение“ е картите да бъдат с валидност 7 години и да се издават заедно с акта за раждане на детето Видео: Русе Медиа

Общинските съветници от „Демократична България-Обединение“ в Русе ще внесат предложение за нов вид карти за безплатно пътуване в градския транспорт, каквито се полагат на деца до 7 години

Това съобщи общинският координатор на „Да, България“ в Русе Йоана Терзиева. В момента картите се издават на родителя за една календарна година и се налага ежегодно да се подменят с нови, предава Русе Медиа. 

Предложението на „Демократична България-Обединение“ е картите да бъдат с валидност 7 години и да се издават заедно с акта за раждане на детето. Така ще се спести разхождането на майките за ваденето на нови документи всяка година. А от своя страна общинските съветници ще дарят машина за ламиниране на общината, тъй като в момента картите за пътуване са хартиени, а не се ламинират.

„Демократична България-Обединение“ отчете и своето удовлетворение от изборния резултат, който позволи на коалицията да има свой депутат от Русе в лицето на Митко Кунчев. Самият Митко Кунчев сподели, че работата в парламента е изключително отговорна, тъй като едно натискане на бутона за приемането на даден закон решава съдбата на много хора. Той призова да не се определя политиката като „мръсна работа“, тъй като това отблъсква свестните хора от нея. И заяви, че с политика трябва да се занимават умни и амбициозни хора, които са мотивирани.

Според него депутатите в настоящия парламент нямат желание той да се разпусне и да се отиде към предсрочни избори, тъй като всеки един в Народното събрание е поел отговорност към своите избиратели. Прогнозите му обаче са, че нито една политическа сила няма да състави правителство. При едни нови избори партиите, които участват в русенската коалиция „Демократична България-Обединение“, отново ще излязат заедно с обща листа.

На пресконференцията на коалицията в Русе беше представен и новият общински съветник – юристът Юрий Георгиев, който влезе в местния парламент на мястото на Митко Кунчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари