Предлагат да се увеличат заплатите на кметовете в община Русе

0
Има възможност за увеличение на възнагражденията на кметовете на кметства с 150 лева без това да доведе до изменение на гласувания бюджет
Има възможност за увеличение на възнагражденията на кметовете на кметства с 150 лева без това да доведе до изменение на гласувания бюджет Снимка: Dunavmost

Предложение за увеличение на трудовите възнаграждения на кметовете на кметства в Община Русе внася кметът Пенчо Милков

Докладната ще бъде гледана на предстоящата сесия през юли.

Мотивите са свързани с икономическата обстановка в страната и повишаващия се ръст на инфлацията. Отделно, при направените разчети от всяко кметство за реализирани икономии от фонд „Работна заплата“ до момента, е станало ясно, че има възможност за увеличение и на възнагражденията на кметовете на кметства с 150 лева без това да доведе до изменение на гласувания бюджет.

Допълнителното месечно възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит, както на кметовете, така и на служителите в администрацията, ще остане 1%.

Ако предложението бъде прието, от 1 юли основните трудови възнаграждения на кметовете на кметства в Община Русе ще бъдат:

  Име, презиме, фамилия Кметство Размер на основното трудово възнаграждение
1 Димо Александров Тонев гр.Мартен 1770
2 Златан Ванев Василев с.Николово 1746
3 Калоян Георгиев Терзиев с.Тетово 1710
4 Мюжгян Ахмедова Халилова с.Семерджиево 1650
5 Василена Валентинова Цанкова-Борисова с.Бъзън 1650
6 Людмила Белчева Маринова с.Червена вода 1650
7 Николай Стефанов Колев с.Басарбово 1650
8 Георги Илиев Пенков с.Сандрово 1650
9 Мариела Недялкова Йорданова с.Ново село 1650
10 Венета Димитрова Недева с.Хотанца 1590
11 Радостина Сашева Давидова с.Просена 1554
12 Ехлиман Ебайзер Етем с.Ястребово 1470
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    2
    работещ
    А всички останали служители ...? Те да се спасяват с по 700-800 лв заплата - тях инфлацията не ги е засегнала, те живеят на Луната може би !!!! Как не ви е срам !!!
  • 17
    1
    другар
    Даже ако трябва да сме истински социалисти, предлагам другаре да им назначим по една персонална еколожка / еколог според зависи кой от какво има нужда! Да живей, за народа високи данъци и разкопани улици за общинарете заплати! Да го д...ат бедните както бе казал някой скоро от трибуната на народното събрание! Да живей!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари