Право на отговор на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ”

6
При проверките в Лечебното заведение контролните органи излязоха със становище, че изнесеното в жалбата не отговаря на действителната обстановка
При проверките в Лечебното заведение контролните органи излязоха със становище, че изнесеното в жалбата не отговаря на действителната обстановка

Към читателите на ДУНАВМОСТ по темата „Мъж влязъл на крака в болница и излязъл на количка”, публикуван на 18.09.2019г. от д-р Ивелин Йоцов – Управител на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ”ООД

Единствено, искам да припомня на аудиторията, че това е тема, която вече се тиражира в медийното пространство през месец декември 2018г. Публикуваме отново „Право на отговор на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ”.

Уточнявам, при проверките в Лечебното заведение контролните органи излязоха със становище, че изнесеното в жалбата не отговаря на действителната обстановка. Дори, клиничната пътека, която цитира г-н Александров не е тази, по която беше лекуван...

Право на отговор от 13.12.2018г.:

Уважаеми господин Александров,

Месеци наред продължава комуникацията между Вас и нас – ръководството на УМБАЛМЕДИКА РУСЕ”.

От многобройните Ви публикации в интернет пространството прозира отношението Ви към здравеопазването в България, но конкретно в горната, визирате УМБАЛМЕДИКА РУСЕ”. Независимо, че проведохме срещи, на които създадохте впечатление у нас, че сте наясно за медицинските услуги, които подлежат на заплащане и тези, които НЗОК заплаща, от изложението Ви не оставаме с такива впечатления. Нужно ли е да си поставяте сам диагнози и да засипвате обществеността с неверни данни относно проведеното Ви лечение в УМБАЛМЕДИКА РУСЕ”?

В хода на разговорите между нас, устно декларирахте претенцията си да Ви възстановим направените разходи за изследвания, които сам сте определил за необходими. Според медицинските специалисти, работещи в УМБАЛМЕДИКА РУСЕ” не е било необходимо, камо ли належащо извършването на изследванията, които сте предприел – това беше и причината да Ви откажем да платим разходите, които твърдите, че сте извършили за изследвания. Както Вие, така и ние разполагаме с медицинска документация, в която напълно достоверно е вписано какво е извършено при двудневния Ви престой  (както сам твърдите) в лечебното заведение, по клинична пътека, различна от тази, която цитирате в публикацията си. Спазвайки правилата за защита на личните данни, умишлено не споменаваме датите на пролежаване, както и информация, съдържаща се в медицинската документация. Въпреки провокацията, която ни отправяте, ще запазим добрият тон.

Господин Александров, съобразно Вашето обективно състояние при постъпването Ви в лечебното заведение, специалистите в УМБАЛМЕДИКА РУСЕ” са Ви приложили терапия и извършили опративна намеса. Възползвали сте се и от възможността да бъде проверено следоперативното Ви състояние, като са Ви извършени контролни прегледи. При срещите Ви с ръководството бяхте консултиран по въпроси извън кръга на проведеното Ви лечение. Вероятно, неоценявайки този жест на внимание и съпричастност, желаете да петните доброто име на УМБАЛМЕДИКА РУСЕ”.

В нито една от проведените между нас срещи не представихте документи, с които да удостоверите, че след престоя си при нас са нарушени някои от основните Ви жизнени функции или че колеги от други лечебни заведения отричат ефикасността на извършение от нас медицински интервениции. Не са ни известни причините за Вашето поведение, което определяме като нелоялно.

Моля, да имате предвид, че въпреки съпричастността ни, уверени в правотата на действията, извършени от професионалистите в УМБАЛМЕДИКА РУСЕ”, заставаме плътно зад тях и Ви уверяваме, че няма да останем безучастни и също ще потърсим съдействие от компетентните институции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари