Пожарът в училището е тръгнал от приземния етаж

0
В гасенето на огъня са участвали 17 пожарникари
В гасенето на огъня са участвали 17 пожарникари Снимка: Русе Медиа

Два пожара са гасили огнеборците през изминалото денонощие.

За времето от 11:36 до 12:10 часа вчера екип от РСПБЗН-Сливо е пратен в квартал „Сливица“ в гр. Сливо поле, след сигнал за пожар, възникнал  в суха трева и храсти. Горенето е ликвидирано от огнеборците на площ от около 100 кв.м, без щети.

В 20:03 часа е постъпил сигнал за пожар в общинска сграда на бившето училище в квартал Средна кула в Русе. На местопроизшествието са пратени служители от Първа РСПБЗН, Втора РСПБЗН и сектор „Специализирани оперативни дейности“, като се е наложило да бъдат извикани допълнително служители, които не са били на дежурство.

В гасенето на пожара са участвали общо 17 пожарникари, с пет противопожарни автомобила и автостълба. При пристигане на мястото на произшествието е установено, че пожарът е започнал от помещение на приземния етаж, от там огънят е тръгнал към подпокривното пространство, първо с  тлеене, а впоследствие и с пламъчно горене.

Сградата е едноетажна, тухлена с дървена покривна конструкция и керемиди. Горенето е прекратено в 23:00 часа тази нощ, но екип огнеборци с противопожарен автомобил и автостълбата са останали на дежурство до тази сутрин.

При инцидента няма пострадали хора. Нанесени са щети на сградата. На място се извършва оглед, предстои изясняване на причините за възникване на пожара. 

Кадри от мястото на инцидента може да видите тук. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари