Пожар в жилищен блок в центъра на Русе

3
Жарава подпали горими материали на стълбищната площадка в блок "Венера"
Жарава подпали горими материали на стълбищната площадка в блок "Венера" Видео: Русе Медиа

Пожар избухна днес към 14 часа в жилищен блок в центъра на Русе.

На място са изпратени две пожарни коли, линейка, полиция, както и екипи на газоразпределителното дружество. Токът в четириетажната кооперация „Венера“ е бил изключен, а малкото обитатели изведени навън, информира Русе Медиа.

Сигналът за инцидента е подаден от живеещия на третия етаж, който усетил над апартамента си пушеци и видял пламъци. На четвъртия етаж живеел само 80-годишният пенсионер Людмил Първанов, който е и единственият, отопляващ се на дърва и печка тип „Чудо“.

Той разказа, че най-вероятната причина за инцидента е жаравата, която изнася да изстива в тенекия на стълбищната площадка. Тъй като в близост до тенекията има горими материали, от пробитата тенекия са паднали горещи въглени, които са предизвикали пушеците и огъня на стълбището.

Самият Людмил не е усетил пожара. Разбрал едва, когато пожарникарите дошли да гасят и го извели навън. Видял единствено пушеците и гъстия задушлив дим. За щастие всички в блока са добре.

Късмет за хората е, че огнеборците са дошли много бързо и са предотвратили пожарът да се разрасне към таванските помещения и покрива. Тогава печката „Чудо“щеше да направи наистина чудо, а сега се е разминало само с уплаха и притеснения, казват живущите.

Вижте какво разказа Людмил Първанов пред Русе Медиа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари