Пожар в квартал "Чародейка"

3
Полицаи са евакуирали възрастна жена от жилището / Снимката е илюстративна
Полицаи са евакуирали възрастна жена от жилището / Снимката е илюстративна

5 сигнала за възникнали пожари са постъпили през денонощието в РДПБЗН – Русе.

В 12:57 часа един екип от Първа РСПБЗН – Русе е изпратен на ул. Петър Берон в Русе, заради обаждане за излизащ дим. На място огнеборците са установили, че се е била запалила листна маса в английски двор, която е била изгасена от граждани до пристигането им.  

В 15:02 часа е получено обаждане за пожар в апартамент на 7-ия етаж в блок 210 в русенския квартал „Чародейка“.

Два екипа от Първа РСПБЗН – Русе са изпратени за гасене. До пристигането на огнеборците екип от Второ РУ е бил евакуирал възрастна жена от жилището.

Пожарът е възникнал в кухнята, най-вероятно от намиращата се там печка на твърдо гориво. Пламъците са нанесли щети на: домашно имущество, част от кухненски шкафове, облицовка на хладилник, дограма, кухненски ъгъл. Спасена е останалата част от тристайния апартамент

В  15:26 часа екип от РСПБЗН –Сливо поле е насочен към с. Г. Враново, откъдето е получен сигнал за запален комин на къща. На място е установено, че са се самозапалили натрупани сажди. При инцидента не са нанесени материални щети.

В 17:51 часа беленските огнеборци са изпратени по подобен сигнал в с. Копривец. В този случай до пристигане на екипа, самозапалилите се сажди в комина са изгорели, коминът се е самозагасил и не се е наложило да бъдат извършвани гасителни действия от пожарникарите.

Вчера вечерта в 19:14 часа сигнал за горящ контейнер за смет в Русе е изпратил екип от Първа РСПБЗН на ул. Червен. Контейнерът се е оказал метален, запалването е потушено и не са били нанесени щети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари