Пожар избухна в апартамент в Русе

9
Семейство с четири деца остава без дом
Семейство с четири деца остава без дом

Пожар в апартамент на третия етаж избухна тази вечер в блок „Будапеща“ в жк „Здравец Изток“ в Русе.

Огънят е обхванал двустайното жилище, където под наем живее младо момиче. Тя е приютила при себе си майка си заедно с останалите си трима братя и сестри, най-малкият от които е на 3 години.

Майката е била с по-малките деца в едната стая, когато е усетила дим от съседното помещение. 3-годишното момченце, което страда от астма, е започнало да се задушава и семейството веднага е напуснало жилището. Минути по-късно са тръгнали пламъците. За щастие детето е добре, а за него са се погрижили роднини. Останалите обитатели на апартамента също не са пострадали, но са останали буквално само с дрехите на гърба си, предаде Русе Медиа.

На място са били изпратени два противопожарни автомобила, както и линейка на „Спешна помощ“. Огънят е бил потушен, като от апартамента е била извадена и газова бутилка. По думите на семейството в момента на пожара не е работил електрически уред. Те са се отоплявали с вентилаторна печка, но тя не е била включена. Стаята, откъдето е тръгнал пожарът, е напълно унищожена, другата също вече не става за обитаване. Семейството ще се приюти временно при роднини.

Съседи бяха притеснени, защото при потушаването на огъня са пострадали и техните апартаменти. Някои са правили ремонти наскоро, а сега ще трябва да отстраняват щетите.

Предстои пожарната да направи оглед на мястото на инцидента, за да установи причините за пожара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари