Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Поздрави на всички, които мислят, че си вършат добре работата в Русе!

3

Здравейте и тази година искам да повдигна въпроса за косенето, но първо ще изкажа възмущението си от неделната разходка.

Както всяка седмица с децата и съпругът ми си правим разходка в Младежкият парк, но днес подминахме обичайните площадки и решихме да продължим към тенис кортовете от долната алея в посока Дунавски кът и Норд. Всеки, който скоро е минавал от там знае какво ще завари, но аз и моето семейство останахме направо потресени. Едно от най-красивите и романтични места на Русе тъне в разруха, безхаберие, буренаци.

С тези темпове на работа кога ли ще са готови новите площадки, спортни съоръжения и новият облик на розите???

Може и да не ги дочакат сегашните видове рози, които съхнат в бурени. Въпросът ми е - от началото на проекта - 9.2017г. до днес само едни кабели, едни стълбове и една нова алейка ли успяхте да направите (и как само са направени)? И до кога само ще се „усвояват” (прибират) парите от ЕС и гражданите на Русе, а в изпълнението на проектите хич ви няма? Кога ще са готови - кръговото в Родина, Придунавски, Текето, Закрит нов плувен комплекс и още много други......кога ще ги дочакаме ли в Русе или ще ги гледаме по някой платен репортаж от чужбина през 2021г.?

Изпращам ви и снимки за тези които не са ходили скоро до парка. Аз не бях стъпвала в тази част от него от есента и останах много разочарована как в Русе за пореден път се бърза да се руши, събаря, разваля, а в градежите малко сме бавни, да не кажа, че нищо не се прави.

А относно косенето в Русе всяка сутрин маршрутът ни е Дружба, Здравец, Липник и към центъра, следобед наобратно. Целият град се окоси още в края на април началото на май, но Дружбите не са? Миналата седмица видях, че около космонавтите в Здравец се коси повторно, а тук в Дружбите (обръщалото) ще загубим децата си в треволяци или чакате пак да сигнализира някой майка за змии?

Ама и с това не се учудвам вече, то ви става навик всяка година да се пише до медиите,че да си свършите работата, ама то тука нали си е краен квартал то Президента няма да види дупките и треволяците дори и утре да дойде пак в Русе. Да не говорим, че и в района на Паркстрой тревата вече е 1.50 м.

Поздрави на всички, които мислят, че си вършат добре работата в Русе - №!1 сте!

Благодаря ви Дунав мост, че всяка година по това време, само вие се задействате.

Автор: И. Д.
(Автор: И. Д. - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари