Повторно заразяване с коронавирус в Русе

2
Зам.-кметът Енчо Енчев е първият пациент в България, който за втори път се заразява с коронавирус
Зам.-кметът Енчо Енчев е първият пациент в България, който за втори път се заразява с коронавирус Видео: БНТ

Заместник-кметът на Русе Енчо Енчев е първият в България пациент, диагностициран за втори път  с КОВИД-19

Той е на лечение в русенския Тубдиспансер, където е диагностициран с тежка пневмония и положителен PCR тест, уточнява управителят на лечебното заведение д-р  Светослав Дачев пред БНТ

"По някаква причина няма създадени антитела в организма му. Първият път, преди около 5 месеца, той беше само под карантина и без оплаквания. Сега вече е болен, има рентгенова диагностика, лекуваме го според протокола на Министерството на здравеопазването", каза д-р Дачев. 

В Русенския тубдиспансер е и председателят на ОбС Иво Пазарджиев, който също е с пневмония. Състоянието и на двамата пациенти е стабилно. Около 12 положителни на коронавирус граждани минават на ден през кабинетите на СБАЛПФЗ "Д-р Димитър Граматиков" в Русе, обяснява д-р Дачев. 

"Вчера сключихме договор със здравната каса за лечението на КОВИД-19, което е два пъти по-скъпо от обикновената пневмония",  допълни управителят на диспансера.  Той уточни, че е увеличен и капацитетът на легловата база от 12 на 22 легла за болни от коронавирус. 

Според д-р Светослав Дачев смесването на големи групи население, като това на децата в училище, е причината за нарастващия брой заразени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари