Повече оздравели, отколкото новозаболели с КОВИД-19 в Русе

0
За последното денонощие са починали три жени с положителен тест за коронавирус
За последното денонощие са починали три жени с положителен тест за коронавирус Снимка: Dunavmost, архив

Близо два пъти повече са оздравелите спрямо заразените с КОВИД-19 през вчерашния ден в област Русе

 Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Новите случаи са 19, а излекуваните – 35 за последните 24 часа. Девет от заболелите за изминалото денонощие са от община Русе. Четирима заразени има още в Две могили, по двама в Бяла и Сливо поле, както и по един в Борово и Иваново. Без нови случаи на коронавирусна инфекция са населените места от общините Ветово и Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 13598, а преболедувалите 11656. Активните случаи са 1114. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 306, като 47 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 100, от които девет са за интензивни грижи.

За последното денонощие са починали три жени с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с КОВИД-19 от началото на пандемията до сега станаха 828, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 472 от тях са мъже, 356 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на шесто място по заболеваемост в страната наравно с Велико Търново и София област, като разликата между повечето области е едва от по няколко случая. За изминалите 24 часа няма област без нови случай, като само с един е Хасково.

До момента в областта са извършени 20639 имунизации, като повторна доза са получили 4936 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил.

Областният оперативен щаб и здравните власти апелират за спазване на противоепидемичните мерки и в останалите празнични дни. По-малкият брой заразени през вчерашния ден е възможно да се дължи и на това, че по-малко лаборатории за диагностика на коронавирусна инфекция работят през почивните дни. Припомняме, че днес до 16.00 ч. в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ ще функционира „зелен коридор“ за имунизация срещу COVID-19. Не се изисква предварително записване, а пожелалите да се имунизират могат да избират между ваксините на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари