Повече от 10 сигнала за Стоян Зайков са получени в МВР

1
Екип на полицията е използвал светлинно-звукова граната при проверка на адрес в село Очуша
Екип на полицията е използвал светлинно-звукова граната при проверка на адрес в село Очуша Снимка: Traffic News

Повече от 10 сигнала са подали граждани в МВР за това, че са видели или знаят къде се намира издирваният за убийство Стоян Зайков от Костенец, съобщи пред "Хоризонт" старши комисар Николай Спасов, директор на Областната дирекция на МВР - София.

Полицията днес издирва Зайков (43 г.) в село Очуша, намиращо се близо до Костенец, след сигнал, че се той е забелязан в района.

Екип на полицията е използвал светлинно-звукова граната при проверка на адрес в село Очуша. Проверката на къща в селото обаче е завършила без резултат. От МВР категорично опровергаха появилите се информации за изстрели в района.

Зайков се издирва вече шести ден, след като миналата седмица уби бившата си приятелка.

МВР все още не може да потвърди категорично, че той е извършител и на убийството на съседа си, който беше открит застрелян вчера. Въпреки това се работи по всички версии, обясни пред "Хоризонт" главният секретар на МВР Ивайло Иванов:"Издирването продължава. Извършват се претърсвания в района на населеното място. Все още не е приключило. Нямаме резултати от съдебно-медицинската експертиза и до този момент отхвърляме версията, че извършителят може да е един и същ. Нито една версия не изключваме. Нямаме категорични данни назад, преди много години те са били съседи. Имаме информация, че заподозреният е извършвал обири в неговата къща, но в последно време за пряк конфликт между двамата, нямаме никакви данни".

Главен комисар Ивайло Иванов съобщи на брифинг в града тази сутрин, че версията за връзката между двата инцидента се отхвърля засега, но се работи по всички.

"Докато не отхвърлим категорично с доказателства някои от версиите, няма да спрем да работим по тях, така че тази версия остава, работим, докато не я изчистим, потвърдим, тя си остава".

Той поясни, че престъпленията са извършени с различни оръжия:

"Най-вероятно убийството е извършено с огнестрелно оръжие, ловен патрон, има попадение от сачми, но след приключване на съдебно-медицинската експертиза ще имаме яснота".

Районът на Костенец продължава да бъде блокиран от полицията. Ще бъдат проверяват всички къщи и постройки, независимо дали в тях живеят хора, или са изоставени.

От полицията призовават хората, които имат информация за издирвания, да подадат сигнал на тел 112. Анонимността им е гарантирана.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари