Потъналият край Турция кораб е возил товар за България

6
Двама души от екипажа са били убити
Двама души от екипажа са били убити Снимка: Anadolu Agency

Двама души от екипажа са били убити

"В района на Инкум в провинция Бартън потъна сухотоварният кораб "Арвин", чийто екипаж се състоеше от 12 граждани на Украйна. Корабът е плавал под знамето на Палау и е потънал поради лошо време по време на рейс от Грузия към България. Към днешна дата са спасени шест души", отбелязват от администрацията на град Бартин, предава БГНЕС.

Лошите метеорологични условия, според предварителните данни, са причинили катастрофата на сухотоварния кораб край бреговете на Турция. Това съобщиха пред журналисти от администрацията.

Пресслужбата на Росморечфлот" съобщи, че на борда има 12 души, двама от които са руски граждани. Отделът също така добави, че „собственикът на плавателния съд е украинска компания“.

Според губернатора на провинция Бартън Синан Гюнер най-малко двама членове на екипажа на кораба за насипни товари са били убити, а шестима спасени. Турският флот изпрати фрегата за участие в издирвателни и спасителни операции в района на провинция Бартън в Черно море, където корабът за насипни товари потъна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари