Постоянен арест за сина, отвличал жени

0
Мярката на бащата ще бъде гледана утре
Мярката на бащата ще бъде гледана утре Снимка: Dunavmost

Постоянна мярка задържане под стража за единия от двамата мъже, обвинени в отвличане в Сливо поле.

Почти до 18 ч. днес продължи разглеждането на първото от двете дела, образувани по две отделни искания на Окръжна прокуратура – Русе за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на баща и син от гр. Сливо поле.

Според държавното обвинение синът - 30-годишният Й. И., в периода от 06.03.2020г. до 28.03.2020г., в гр.Сливо поле, като извършител, подпомогнат от И. Ц., чрез предоставяне на достъп до имота му, противозаконно лишил от свобода Н. Д., като деянието продължило повече от две денонощия.

Защитникът поиска по-лека мярка за неотклонение домашен арест с мотива, че обвиняемият има постоянен адрес, не е осъждан и има две малолетни деца, за които трябва да се грижи. Съдът прецени тези възражения като неоснователни, посочвайки, че в делото има достатъчно данни и за друго престъпление, извършено от Й. И., а именно трафик на хора. Освен това, справката за пътуванията му извън България, наред с контактите в чужбина и средства за придвижване, предвид тежестта на предвиденото наказание, прави реална опасността да се укрие там, за да избегне наказателното преследване по делото.

Определението на Окръжен съдРусе, с което е взета мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Й. И. може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок. Поради изтичане на работното време делото за определяне мярка за неотклонение по отношение на 50-годишния И. Ц., е отложено за утре, 04.04.2020 г., от 10:00 ч.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари