Посланиците на Словакия, Словения и Кипър посетиха Русенския университет

0
Срещата в Русенския университет беше първа от поредиците срещи с институции в нашия град
Срещата в Русенския университет беше първа от поредиците срещи с институции в нашия град Снимка: РУ

Срещата в Русенския университет беше първа от поредиците срещи с институции в нашия град

Н. Пр. Мануел Корчек, посланик на Словакия в България, заедно с Н. Пр. Анджей Франгеш, посланик на Словения, и Н. Пр. Мариос Кундуридис, посланик на Кипър, както и г-жа Дагмар Остранска, Директор на Чешки център София и г-жа Ивана Марксфелдова, Консул на Словакия, посетиха Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Срещата в Русенския университет беше първа от поредиците срещи с институции в нашия град.

Ректорът на Русенския университет чл.- кор. проф. дтн Христо Белоев, представи модерната база, съвременните ресурси за обучение и изследвания, дълголетните образователни традиции и авторитетната лидерска позиция на университета.

На срещата присъстваха още доц. д-р Десислава Стоянова Атанасова - Зам.-ректор по интернационализация и комуникационна политика и проф. д-р инж. Пламен Даскалов - Зам.-ректор по развитие, координация и продължаващо обучение.

Разговорите продължиха с обсъждане на възможности за установяване на механизми за устойчиво партньорство и диалог чрез онлайн срещи, дискусии и посещения.

Срещата беше полезна, тъй като създаването на подобни жизнеспособни партньорства осигурява предимства в условията, поднесени от съвремието, коментираха от висшето учебно заведение.

Дипломатическото посещение беше по повод група изложби, обединени от темата „Значими жени в историята: от Прага през Братислава до Русе“.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари