Посипаха с брашно кандидат за президент на Франция

0

Жан-Люк Меланшон бе посипан с брашно на антидесни демонстрации в Париж

Жан-Люк Меланшон, кандидат за френски президент, беше посипан с брашно на антидесни демонстрации в Париж, предаде БГНЕС.

Лидерът на партията „Непокорна Франция“ беше поръсен с брашно днес по време на демонстрация „срещу крайнодесните идеи“. След инцидента той осъди нарастването на физическото насилие срещу политическата класа.

„Марш за свобода“ срещу крайната десница в Париж се проведе и в десетки други градове на Франция.

Сцената на тази атака беше споделена в Tуитър.

Докато изтупваше брашното от главата си и бършеше лицето си, политикът реагира на нападението пред телевизионните камери.

"Това трябва да спре", каза той, като отбеляза ескалацията на насилието и направи паралел с шамара, който Еманюел Макрон отнесе тази седмица в Дром „Има много напрежение. Не знам какъв е мотивът да ме поръсят с брашно", коментира Меланшон.

На въпрос от RT France мъжът, който поръси Меланшон с брашно, обясни постъпката си като личен протест: "Макрон, с цялата политическа каста, е корумпиран. Тези хора са фалшиви универсалисти", каза той.

Протестиращите опредилиха нападателят като фашист и екстремист, на което той отговори, че всъщност е левичар.

Кандидатът за „Република напред” на регионалните избори Франсоа дьо Руж също беше поръсен с брашно вчера, докато участваше в предизборната кампания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари