Португалия налага полицейски час заради коронавируса

0
За последното денонощие бяха регистрирани 2449 новозаразени. Повечето нови случаи са сред неваксинирани млади хора
За последното денонощие бяха регистрирани 2449 новозаразени. Повечето нови случаи са сред неваксинирани млади хора

За последното денонощие бяха регистрирани 2449 новозаразени. Повечето нови случаи са сред неваксинирани млади хора

Полицейски час с начало 23:00 чaса и край 5:00 чaса ще бъде наложен в 45 португалски общини, сред които е и столицата Лисабон и вторият по големина град Порту, предаде Ройтерс. Мярката се въвежда заради увеличаването на новите случаи на заразени с коронавируса. Вечерният час влиза в сила от петък.

"В никакъв случай не можем да кажем, че пандемията е под контрол", каза на пресконференция министърката Мариана Гимарaиш Виейра да Силва.

За последното денонощие бяха регистрирани 2449 новозаразени. Това е най-големият брой новозаразени на денонощна база от средата на февруари насам.

Повечето нови случаи са сред неваксинирани млади хора. Властите ускориха ваксинационната кампания. От следващата седмица хората между 18 и 29 години ще започнат да получават първа доза.

В Португалия напълно ваксинирани са около 31 процента от населението. Властите смятат, че вариантът Делта е причина за рязкото увеличаване на новозаразените от един месец насам. Именно този вариант е наблюдаван при над половината от новите случаи на зараза в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари