Пороен дъжд се изсипва над Русе

1

Пороен дъжд с гръмотевици се изсипва над Русе.

Валежът започна малко след 18:30 часа тази вечер.

Улиците за кратко се превърнаха в кални реки. По булевард "България" се образува задръстване от автомобили.

Подлезът на кръговото кръстовище до полицията е непроходим. Нивото на водата е толкова високо, че на практика ще трябва да се преплува. Шахтите на булевард "Цар Освободител" пред училище "Йордан Йовков" вместо да поемат водата, те я бълват обратно, под формата на мръсен гейзер.

Коли се "удавиха" на булевард "Христо Ботев".

За пореден следобед тази седмица гръмотевици раздират небето над крайдунавския град, а светкавици го озаряват.

Вчера вечерта към 21:30 часа също се изсипа дъжд над града. Преди това към 16:30 часа в град Сливо поле валеше пороен дъжд, придружен с много силен вятър, като в същото време в град Мартен и село Борисово ръмеше леко, а в Русе не беше паднала и капка.

Прогнозата на синоптиците сочеше, че днес в следобедните часове отново ще превали и прегърми. Привечер в повечето райони валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. В Западна България вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Максималните температури ще са между 21° и 26°, по-ниски по Черноморието.

Утре ще бъде предимно слънчево, но след обяд, главно над Северозападна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали дъжд. Ще има и гръмотевици.

Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°. През нощта срещу вторник вятърът от запад-северозапад ще се усили, в много райони от страната ще превали дъжд, в Северна България повече като количество.

И в планините след обяд на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен, по най-високите върхове на Рила и Пирин силен до бурен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 10°.

Типично пролетно ще бъде времето и в Западна и Централна Европа - с краткотрайни, на места интензивни валежи, придружени от гръмотевични бури. В по-голямата част от Южна Европа ще бъде предимно слънчево, но ветровито в Централното Средиземноморие. Над северната част от Балканите ще превали.

У нас във вторник все още в Южна България и крайните източни райони ще има превалявания. В сряда денят ще започне със слънце, но още около обяд над западните райони, по-късно и над останалата част от страната ще превали и прегърми. В четвъртък отново ще превалява, а дневните температури в много райони ще остават под 20°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари