Поредно замърсяване на река Русенски Лом въпреки санкциите

1
Цветни води отново започнаха да се изливат от колектора под Сарайския мост
Цветни води отново започнаха да се изливат от колектора под Сарайския мост Видео: Русе Медиа

Цветни води отново започнаха да се изливат от колектора под Сарайския мост в река Русенски Лом.

Снимки, изпратени до Русе Медиа, показват вода с тъмносин цвят, която замърсява реката. Час по-късно, при пристигането на екипа ни, цветът вече беше светлосин, а за броени минути, съпроводен с остра задушлива миризма на ацетон и бои, се промени до тъмно ръждивокафяв.

Изпускането продължи кратко, след което от заустващия канал започна да тече отново бистра вода.

Подаденият сигнал, придружен със снимков материал, доведе до светкавична реакция от страна на РИОСВ и ВиК, което е оператор на колектора. При направената на място съвместна проверка от двете институции бе констатиран вече млечнобял цвят на водата, съпроводен с миризма. Предприет бе обход по трасето на канала, за да се установи източникът и причината за замърсяването на реката, а на нарушителите да бъдат наложени санкции.

Такива вече няколко пъти имаше за различни фирми, включително и предписания към „Оргахим“, но очевидно проблемът си продължава въпреки всичко.

Строителите, които извършват ремонт на Сарайския мост, коментираха, че това се случва всеки ден, като през почивните дни цветът е бил зелен и жълт. Какво споделят хората по отношение на продължаващото от години неконтролирано изпускане на цветни води в реката – вижте във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари