Помощи за над 170 милиона лева заменят отстъпката от 25 стотинки за литър гориво

28
Целта е да се избегне даването на помощи на калпак, сега ще се подпомагат само най-нуждаещите се, коментира Любомир Каримански
Целта е да се избегне даването на помощи на калпак, сега ще се подпомагат само най-нуждаещите се, коментира Любомир Каримански Снимка: БГНЕС

Целта е да се избегне даването на помощи на калпак, сега ще се подпомагат само най-нуждаещите се, коментира Любомир Каримански

Служебното правителство ще обяви нов пакет от антикризисни мерки до две седмици. Той ще е насочен изключително към най-уязвимите групи от населението и ще е на стойност 172 милиона лева, пише „СЕГА“.

Това съобщи пред Нова тв Любомир Каримански, бивш депутат от "Има такъв народ", сега съветник на финансовия министър Росица Велкова. По думите му целта е да се избегне даването на помощи на калпак, включително и на хора с високи доходи, каквото бе подпомагането с 25 ст. за литър гориво.

Сега ще се подпомагат само най-нуждаещите се. Новият пакет от антикризисни мерки ще е насочен основно към помощи за пътувания в градския транспорт, отопление и подпомагане на бюджетите на домакинствата в най-тежките зимни месеци.

Под 10% инфлация за цялата 2023 г. прогнозира Каримански. Според него още през първото тримесечие на новата година ще бъде усетено намаляването на цените на потребителските стоки, като през втората половина на годината намалението на инфлацията ще бъде по-осезаемо. „Смятам, че увеличаването на лихвените проценти от БНБ и кредитните институции, ще намали леко потреблението и този хъс към ипотечните кредити, който се наблюдава в момента. Надявам се, че още през първото тримесечие ще станем свидетели на поетапно намаляване на инфлацията”, посочи Каримански.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    17
    Елеонора
    Отново милиони левове в джобовете на крадливите политици и мангалите. Защо един път не стимулирахте българските деца, българските семейства. Толкова млади хора, които са образовани и се борят всеки ден за да хранят семейства. Работят на няколко места, че да плащат кредити и свързват двата края. Ще давате 50 лв детски, подигравка...това е един пакет памперси, а на мангалката дето няма и 5ти клас с две циганета под ръка и била "самотна майка" давате хиляди левове като различни помощи, а тя всяка вечер с различен мангал и прави поредните циганета. Ама как защо й давате, трябва да има кой да ви избира на изборите......смешници.
  • 20
    16
    Сс
    Дрън-дрън,идват избори и на циганите трябват стимули за да гласуват правилно.Няма политици в Бг,всичките са потомствени мижитурки и интересчии ...
  • 21
    15
    Митев
    Доказано е,че чрез помощите най добре се краде или всичко е за близки,роднини и познати....
  • 22
    14
    Без име
    Всеки може да провери в гугъл цената на барел петрол ,и да си направи сметката ,колко трябва да е цената на литър гориво. 25 стотинки на литър е подигравка с хората, но пък гледам те и за 5 стотинки пак щяха да се редят с талончетата.
  • 10
    13
    Феро
    Не казват точно на кого за да ги крадат по лесно. Ако е на всички лесно се хваща.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари