Полски кмет обяви награда за първата двойка, която се сдобие с момче

0
От 9 години в селото не се е раждало момче
От 9 години в селото не се е раждало момче

Раймунд Фришко, кмет на полската община Чишек, в която се намира Миешче Одрзанские обяви награда за двойката от селото, която първа ще има момче.

Причината - през последните 9 години в населеното място не са се раждали деца от мъжки пол. Селото, което се намира близо до границата с Чехия влезе с тази новина в информационния поток на полските медии и дори в британския новинарски сайт Newsweek, предава Аctualno

Кметът Фришко, самият баща на две момичета, се заравя в архивите, за да провери дали и в миналото е имало подобни периоди. "Преглеждахме свидетелствата за раждане и мисля, че това, което казват възрастните жители от селото, се потвърждава. Момичета се раждат постоянно, докато раждането на момчета е рядкост. Обяснението на този феномен няма да е лесно", казва той. Кметът не разкрива и каква ще е наградата, но уверява,че ще е привлекателна. Дори се надява да се намерят и компании, които също ще подкрепят по някакъв начин семейството от Миешче Одрзанские, което ще удари джакпота с момче след 9-годишната доминация на момичета сред новородените.

"Това продължава почти десетилетие“, казва и Томаш Голаш, ръководител на доброволната пожарна команда, който дошъл в селото, оженил се за местно момиче и има две дъщери. „Бих искал да имам син, но вероятно това е нереалистично. Съседът ми също се опита, но и той има две дъщери. Не мисля, че тук жените раждат момчета", обяснява Голаш. Дори младежкият противопожарен екип е доминиран от момичета.

Интересът към феномена с раждаемостта в полското селце набира скорост след репортаж на TVP Opole в средата на юли. Телевизионният канал дори напомня за 36-годишнината от премиерата на филма на Юлиуш Махулски „Сексимисия “. Научнофантастичната комедия разказва историята на двама мъже - Алберт и Макс, които се подлагат на експеримент. Да ги замразят и върнат към живот, за да се установи научно как процесът се отразява на човешкия организъм.

Размразяването обаче се извършва 50 години по-късно от определения срок, а през това време Земята е станала жертва на ядрена война. Оцеляла е само група жени, която, за да избегне радиацията, живее под земята. За катастрофата според тях е виновна агресивността на мъжете и те не допускат силния пол в своето общество. Макс и Алберт трябва да се превърнат в жени, но... За любопитните филмът може да се намери в интернет.

Село Миешче Одрзанские има около 300 души население и се намира в Ополското воеводство. Основано е през 1679 г., а в него още стои дървена църква от края на XVIII век.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари