Полицията в Русе залови серийни обирджии, действали поотделно

2
Единият крадец е стар познайник на полицията в града
Единият крадец е стар познайник на полицията в града

Служители на Първо РУ са разкрили двама извършители на поредици от взломни кражби в Русе

В хода на провеждани оперативно-издирвателни мероприятия, във връзка със сигнали за взломяване и кражби на различни адреси в гр. Русе, служители на Първо РУ са установили като извършител 36-годишен мъж, известен на правораздавателните институции. До момента е изяснено, че обекти на престъпленията му са станали помещение на етажна площадка в блок на ул. "Никола Вапцаров"; такова помещение в блок на ул. "Добри Войников", както и на ул." Йоаким Груев".

Предмети на посегателствата му са били различни съхранявани в помещенията вещи като: алуминиеви джанти и гуми, радиатор, обувки, електрически уреди, буркани и кутии със зимнина, инструменти и други. Заявените от потърпевшите щети са на обща стойност за над 2 500 лв. По случаите в Първо РУ се водят преписки, работата на полицията по изясняването на престъпната дейност продължава.

Служителите на Първо РУ са установили и още един мъж на 43 г., автор на подобни взломни кражби на адреси в Русе. Към момента е изяснена съпричастността му към 10 такива случая, при които той е извършил проникване с взлом в няколко междуетажни помещения на ул. "Мария Луиза", както и на ул." Борисова", откъдето е отнемал инструменти, ракия и друг алкохол, бутилки с олио, рибарски принадлежности, дрехи, чанта, перилни и почистващи препарати и т.н. Изяснено е, че е направил подобно престъпление и на адрес на ул. "Св.Д.Басарбовски", където пък от фургони поставени във вилен имот е отнел множество медни съдове, ел. инструменти и медни кабели. Нанесените щети са на стойност за над 5 хиляди лева. По тези сигнали в полицията също се водят преписки и досъдебни производства, като работата и по тях продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Петър
    Еми да ги опандизят накрая тея цигъни. Баси хората! Оставил си си джапанките пред вратата и ти ги крадат. Супер е жалка работата!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари