Полицията в Бургас разследва стрелба по метеорологичната обсерватория

0
На този етап няма обяснение за причината за вандалската проява
На този етап няма обяснение за причината за вандалската проява Снимка: БНТ

Полицията в Бургас разследва стрелба в Морската градина. В новогодишната нощ група младежи са произвели няколко изстрела по сградата на метеорологичната обсерватория в морския град

За щастие няма пострадали хора, уточнява БНТ. 

Минути след посрещането на 2022-а година охранителните камери на Община Бургас са запечатали как група младежи минават покрай хидрометеорологичната обсерватория. Един от тях вади пистолет и започва да стреля.

ма изстрели в единия от прозорците, по фасадата на сградата. Слава Богу, колегите, които са денонощно на смяна, служители тук, не са станали свидетели на случката. Няма пострадали колеги".Петя Петрова, ръководител на Хидрометеорологична обсерватория – Бургас.

Метеоролозите са изключително притеснени след инцидента, тъй като по никакъв начин не са провокирали агресията. Изстреляни са общо седем железни сачми от въздушен пистолет.

След изстрелите в стъклата на обсерваторията, извършителите са произвели още един, два три, четири изстрела по фасадата на сградата.

На този етап няма обяснение за причината за вандалската проява. Полицията в Бургас е иззела видеозаписите от охранителните камери, открити са проектили от изстрелите. Извършителят все още се издирва.

"Основната дейност в момента е насочена към установяване самоличността поне на един от въпросните младежи, като всъщност оттам нататък ще започне и разплитане на историята защо и какви са били причините, които са провокирали към въпросния вандализъм младежите, които вместо да празнуват новогодишната нощ, са решили по този начин да покажат своето мъжество", коментира Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас.

Сградата на обсерваторията е по-известна като Духтевата къща. Един от бургаските символи на доброто, където е живял архитектът Георги Духтев, който през миналия век е развивал и разраствал Морската градина на Бургас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари